تکنولوژی, تلفن همراه

شارژ سریع (Fast Charge) چیست ؟ آشنایی با انواع تکنولوژی شارژ

همه چیز در مورد فناوری شارژ سریع و استانداردهای مختلف آن

امروزه به لطف فناوری شارژ سریع یا کویک شارژ می‌توان در زمان بسیار کوتاهی گوشی‌ هوشمند خود را شارژ کرد. البته استانداردهای تکنولوژی Fast Charge به دلیل مسائل فنی و تنوع بالا، با یکدیگر سازگار نبوده و سازندگان گوشی‌های هوشمند نام‌های متفاوتی را برای آن برگزیده‌اند که بعضاً موجب گمراهی کاربران می‌شود. به همین خاطر در ادامه راهنمای جامعی درباره استانداردهای تکنولوژی فست شارژ گردآوری شده است.

با پیشرفت فناوری، عملکرد باتری گوشی‌های هوشمند مورد توجه قرار گرفته و کاربران ترجیح می‌دهند محصولی را خریداری کنند که به جای گذشت چند ساعت، تنها در عرض چند دقیقه باتری گجت آنها شارژ شود.

 فست شارژ چیست؟

پیش از آنکه وارد جزئیات بحث شویم، در ابتدا باید با سازوکار شارژ باتری و البته شارژ سریع یا همان فناوری شارژ سریع (Fast Charge) بیشتر آشنا شویم. در واقع باتری‌ها از دو الکترود با نام قطب مثبت و قطب منفی تشکیل شده‌اند.

همچنین یک ماده یا لایه الکترولیت هم میان این دو قطب به منظور سرعت بخشیدن به واکنش‌های شیمیایی و تولید جریان الکتریسیته قرار دارد. اما درباره نحوه کار باید گفت که مانند تصویر زیر، ترکیبات یونی آزاد شده میان دو الکترود، جریان الکترون‌ها را به سمت قطب منفی باتری هدایت کرده و در نتیجه آن جریان الکتریکی گوشی کاربر تامین می‌شود.

در باتری‌های غیرقابل شارژ، این واکنش‌های شیمیایی فقط یک بار رخ می‌دهد و با اتمام شارژ باتری، تقریباً متوقف می شود. اما در باتری‌های قابل شارژ لیتیوم-یونی که در گوشی‌های هوشمند امروزی به کار می‌روند، این واکنش‌ها برگشت‌پذیر هستند. این واکنش‌های شیمیایی در هنگام تخلیه باتری الکتریسیته تولید کرده و در زمان شارژ باتری هم منجر به ذخیره انرژی می‌شوند.

در باتری‌های غیرقابل شارژ، این واکنش‌های شیمیایی فقط یک بار رخ می‌دهد و با اتمام شارژ باتری، تقریباً متوقف می شود. اما در باتری‌های قابل شارژ لیتیوم-یونی که در گوشی‌های هوشمند امروزی به کار می‌روند، این واکنش‌ها برگشت‌پذیر هستند. این واکنش‌های شیمیایی در هنگام تخلیه باتری الکتریسیته تولید کرده و در زمان شارژ باتری هم منجر به ذخیره انرژی می‌شوند.

فناوری شارژ سریع:

پس از آشنایی با روند کلی شارژ باتری، حالا می‌توان راحت‌تر فناوری شارژ سریع را مورد بررسی قرار داد. برای اینکار ابتدا باید اطلاعاتی در خصوص کنترلر شارژ داشته باشیم.

ناگفته نماند باتری‌ گوشی‌های هوشمند با دریافت جریان الکتریکی شارژ شده و هر چقدر جریان و ولتاژ بیشتر شود، سرعت شارژ باتری هم افزایش می‌یابد، اما نمی‌توان آن را از حد معینی بالاتر برد. وظیفه تراشه کنترل شارژ (IC) این است که از باتری در مقابل افزایش بی‌رویه جریان الکتریکی محافظت کند.

در واقع این تراشه میزان جریان الکتریسیته ورودی و خروجی باتری را تنظیم کرده و از یک مبدل برای تغییر ولتاژ ورودی استفاده می‌کند و یک چیپست نیز مقدار جریان بین ورودی شارژر و ترمینال باتری را تنظیم کرده و آن را افزایش یا کاهش می‌دهد.

البته مقادیر مجاز برای تغییر میزان جریان معمولاً توسط بخش نرم افزاری گوشی‌های هوشمند مشخص می‌شود. در ادامه جدول استانداردهای شارژ USB انواع فناوری شارژ سریع جهت آشنایی هر چه بیشتر آورده شده است.

استانداردولتاژجریانحداکثر توان
USB 1.0۵ ولت۰.۵ آمپر۲.۵ وات
USB 2.0۵ ولت۰.۵ آمپر۲.۵ وات
USB 3.0۵ ولت۰.۵ آمپر / ۰.۹ آمپر۴.۵ وات
USB 3.1
USB-C+ USB-PD
۵ تا 48 ولت۰.۵ آمپر/ ۰.۹ آمپر/ ۱.۵ آمپر/ ۳ آمپر/ ۵ آمپر240 وات
USB4
USB-C + USB-PD
۵ تا 48 ولت۰.۵ آمپر/ ۰.۹ آمپر/ ۱.۵ آمپر/ ۳ آمپر/ ۵ آمپر240 وات

این روزها کابل‌های USB در حال فراگیر شدن بوده و اپل هم به دنبال کنار گذاشتن پورت لایتنینگ با فشار اتحادیه اروپا است. همین امر باعث شده شارژرهای استانداردهای یواس‌بی و به ویژه USB Type-C در هر مکانی یافت شوند.

اکثر شارژرهای مجهز به استاندارد یو‌اس‌بی ۳.۱ که از استاندارد فناوری شارژ سریع Power Delivery (PD) پشتیبانی می‌کنند، حداکثر توان خروجی 240 وات را در قالب ولتاژ 48 ولتی و جریان ۵ آمپری فراهم می‌کنند.

تا به اینجای کار چهار نسخه متفاوت از این استاندارد اجرایی شده که به ترتیب عبارتند از USB 1.0 و USB 2.0 ،USB 3.0 ،USB 3.1. دو استاندارد یو‌اس‌بی 3.۰ و یو‌اس‌بی 3.1 متداول‌تر بوده و سایر استانداردها توان کافی برای شارژ باتری دستگاه‌های پرمصرف امروزی را ندارند. در مقام مقایسه درگاه‌های یو‌اس‌بی ۳.۰ توان ۴.۵ واتی را در قالب ولتاژ ۵ ولتی و جریان ۰.۹ آمپری در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

چگونه بفهمیم گوشی فست شارژ است؟

تقریباً تمام گوشی‌هایی که جدیداً تولید شده‌اند از فست شارژ پشتیبانی کرده و شرکت‌های سازنده علاوه بر اینکه در اکثر موارد پشتیبانی محصول خود به این قابلیت را روی جعبه و شارژر دستگاه اعلام می‌کنند، این امکان را فراهم می‌کنند تا پشتیبانی از فست شارژ را از طریق مراجعه به صفحه آنلاین هر محصول بررسی کنید.

چرا شارژ سریع فعال نمیشود؟

درنظر داشته باشید علاوه بر آنکه باید گوشی‌ هوشمند شما با استاندارد شارژر سریع یا فست شارژ سازگار باشد، بهره‌مندی از شارژر فست شارژ سازگار با آن نیز الزامی است. در غیر اینصورت امکان بهره‌مندی از شارژ سریع وجود ندارد و گوشی با سرعت کمتری شارژ می شود. همچنین در برخی از گوشی‌ها نیاز است تا به قسمت تنظیمات باتری رفته و استفاده از قابلیت شارژ سریع را فعال یا غیرفعال کنید.

آیا امکان استفاده از شارژرهای برندهای دیگر برای استفاده از قابلیت فست شارژ وجود دارد؟

در صورتی که از شارژرهای سازگار با قابلیت فست شارژ اما از برندهای دیگر استفاده کنید، هیچ خطری گوشی شما را تهدید نخواهد کرد. دلیل این امر آن است که چیپست موجود در گوشی شما از ایجاد آسیب به باتری جلوگیری خواهد کرد اما در صوت ناسازگاری، این امر مانع از فعال شدن قابلیت شارژ سریع می‌شود.

ضمن اینکه استانداردهای موجود در بازار به نحوی است که در بسیاری از موارد، هم‌پوشانی میان شارژرهای فست شارژ برقرار بوده و می‌‌توان از برندهای متفاوتی با یکدیگر استفاده کرد.

معرفی انواع فناوری شارژ تلفن همراه :

فناوری شارژ سریع power delivery (pd) اپل:

در حال حاضر آیفون‌های سری 8 و نسخه‌های بعدی آن از این فناوری بهره می‌برند که مشابه با استاندارد استفاده شده در آیپد پرو، مک بوک پرو و کروم بوک است. همچنین فناوری شارژ سریع پاور دلیوری اپل به کابل یا آداپتور مخصوص نیازی ندارد.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
USB-PD5 یا 9 یا 15 یا 20 ولت3 یا 4.7 آمپر96 وات

مزایای شارژ سریع اپل

  • USB-PD به عنوان استانداردی تجاری، روز به روز در طیف بیشتری از دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

معایب شارژ سریع اپل

  • اپل شارژر را از جعبه محصولات خود حذف کرده و برای استفاده از قابلیت شارژ سریع در آیفون‌های این شرکت باید دست به جیب شده و آن‌ را به صورت جداگانه خریداری کنید.
  • استفاده از پورت لایتنینگ و عدم سازگاری با گوشی‌های اندرویدی

همانطور که گفته شد در صورتی که قصد دارید از استاندارد شارژ سریع شرکت اپل بهره ببرید باید تجهیزات سازگار با آن را نیز در اختیار داشته باشید زیرا اپل کابل‌ها یا آداپتورهای لازم را در جعبه محصولاتش قرار نمی‌دهد. علاوه بر این باید یک کابل تبدیل لایتنینگ به USB-C را که از USB-PD پشتیبانی می‌کند تهیه کنید.

اپل پیشنهاد کرده از آداپتورهای ۲۹، 30، ۶۱، 87 یا 96 وات USB-C این شرکت استفاده کنید. علاوه بر این می‌توان از آداپتور با توان مشابه که توسط شرکت‌های معتبر ارائه شده و از استاندارد USB Power Delivery (USB-PD) پشتیبانی می‌کند هم بهره برد. علاوه بر شارژر، گوشی آیفون هم محدودیت‌هایی را در زمینه استفاده از قابلیت شارژ سریع اعمال کرده است.

قابلیت شارژ سریع اپل در زمانی که ظرفیت باتری به ۸۰ درصد برسد، متوقف می‌شود.

البته به نظر می‌آید اپل چندان به فکر بهبود سرعت و پایین آوردن زمان شارژ گوشی‌های خود نبوده و بنابر اعلام کوپرتینویی‌ها، شارژرهای این شرکت با استفاده از USB-PD می‌توانند در مدت ۳۰ دقیقه میزان شارژ باتری را از ۰ به ۵۰ درصد برسانند.

فناوری شارژ سریع USB-PD گوگل

همه گوشی‌های پیکسل از فناوری شارژ سریع 18 وات گوگل با استفاده از استاندارد USB-PD پشتیبانی کرده و نیازی به شارژر و کابل مخصوص هم احساس نمی‌شود.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
USB-PD9 ولت2 آمپر18 وات

مزایای شارژ سریع USB-PD گوگل

  • USB-PD به عنوان استانداردی تجاری، روز به روز دستگاه‌های الکترونیکی بیشتری را فرا می‌گیرد.
  • برعکس سایر سازندگان گوشی هوشمند، گوگل شارژر را از جعبه محصولات خود حذف نکرده است.

معایب شارژ سریع USB-PD گوگل

  • سرعت پایین فناوری شارژ سریع گوشی های گوگل

مانند آیفون‌های اپل، گوشی‌های گوگل هم محدودیت‌هایی را در زمینه استفاده از قابلیت شارژ سریع داشته و این ویژگی زمانی که ظرفیت باتری به ۸۰ درصد برسد متوقف خواهد شد. البته به نظر می‌آید سرعت فناوری شارژ سریع گوگل چندان بهینه نبوده و کاربران باید زمان زیادی منتظر بمانند.

فناوری شارژ سریع کوالکام (QC) چیست؟

فناوری Quick Charge شرکت کوالکام بر روی تراشه‌های مختلف این شرکت در انواع و اقسام گوشی‌های ساخت برندهای متفاوت به‌کار رفته است. البته پشتیبانی از فناوری شارژ سریع کوالکام منوط به استفاده از پردازنده‌های اسنپدراگون کوالکام نبوده و شرکت‌های دیگر نیز مجاز هستند از این فناوری استفاده کنند.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
Quick Charge 1.0۵ ولت۲ آمپر۱۰ وات
Quick Charge 2.0۵ یا ۹ یا ۱۲ یا 20 ولت۱.۶۷ یا ۲ یا 3 آمپر18 وات
Quick Charge 3.0۳.۶ تا 22 ولت۲.6 یا ۴.۶ آمپر36 وات
Quick Charge 4.0+۵ یا ۹ ولت USB-PD
۳.۶ تا 20 ولت
۳ آمپر USB-PD
۲.6 یا ۴.۶ آمپر
۲۷ وات USB-PD
100 وات
Quick Charge 5.0 ۳.3 تا 20 ولت3۲.۵ یا 5 آمپر و بیشتربیشتر از 100 وات

مزایای شارژ سریع کوالکام (qc)

  • یکی از رایج‌ترین استانداردهای شارژ سریع موجود در بازار
  • سازگاری با نسخه‌های قدیمی‌تر قابلیت Quick Charge
  • استفاده از استانداردهای ایمنی به منظور جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد یا بروز اتصال کوتاه

معایب شارژ سریع کوالکام (qc)

  • Quick Charge 3.0 با استاندارد USB-PD سازگاری ندارد.

همچنین فناوری Quick Charge کوالکام قابلیت شارژ سریع را از طریق افزایش ولتاژ به مرحله اجرا درآورده است. آخرین نسخه فناوری شارژ سریع کوالکام Quick Charge 5 است که ولتاژی بین ۳.۶ ولت تا ۲۰ ولت را فراهم می‌کند.

در همین راستا قابلیتی به نام بررسی هوشمند ولتاژ بهینه (INOV) معرفی شده تا در هر زمان بهترین ولتاژ برای شارژ باتری مورد استفاده قرار بگیرد. فناوری شارژ سریع نسخه 5.۰ می‌تواند توان بیش از 100  وات را برای شارژ سریع دستگاه شما فراهم کند.

کوالکام مدعی شده جدیدترین نسخه تکنولوژی Fast Charge این شرکت در زمان نگارش این نوشتار یا همان Quick Charge 5 امکان شارژ ۵۰ درصدی باتری را در مدت زمان 5 دقیقه فراهم می‌کند.

در مقام مقایسه، Quick Charge 3.0 امکان شارژ ۵۰ درصدی باتری را در نیم ساعت ممکن می‌سازد. همچنین استاندارد Quick Charge 4.0 و نسخه‌های پس از آن، با شارژرهای USB-PD سازگار است.

فناوری‌های شارژ سریع Super Fast Charging و Adaptive Fast Charging سامسونگ:

فناوری‌های شارژ سریع سامسونگ صرفاً در انحصار این شرکت بوده و برخلاف Quick Charge یا دیگر استانداردهای شارژ سریع، این فناوری به طور کامل با تراشه‌های اگزینوس سازگاری دارد.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
Adaptive Fast Charging۵ یا ۹ ولت۲ آمپر۱۸ وات
Super Fast Charging 1.011 ولت2.25 آمپر25 وات
Super Fast Charging 2.010 ولت4.5 آمپر45 وات

مزایای فناوری شارژ سریع سامسونگ

  • استفاده در دستگاه‌های تولیدی برند سامسونگ
  • سازگاری با فناوری Quick Charge 2.0

معایب شارژ سریع سامسونگ

  • راهکاری محافظه‌کارانه و محدود به گوشی‌های سامسونگ

سامسونگ فناوری شارژ سریع Super Fast Charging را هم‌زمان با معرفی گوشی Galaxy S10 5G رسانه‌ای کرد. این گوشی از باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد و یک شارژر 25 واتی وظیفه شارژ این گوشی را بر عهده دارد.

قابلیت Adaptive Fast Charging سامسونگ از نقطه نظر تئوری، حداکثر توان ۱۸ وات را در قالب ولتاژ ۹ ولتی و جریان ۲ آمپری فراهم می‌کند. در حالی که فناوری Super Fast Charging به حداکثر توان 45 وات (10 ولت و 4.5 آمپر) می‌رسد که البته کیفیت شارژر در رسیدن به این اعداد و ارقام بی تاثیر نیست.

البته سامسونگ اطلاعات دقیقی در مورد سرعت فناوری‌های شارژ سریع Adaptive Fast Charging یا Super Fast Charging منتشر نکرده اما در مقام عمل، گلکسی اس ۸ سامسونگ با باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی، برای شارژ کامل به یک ساعت و بیست دقیقه زمان نیاز دارد. همچنین شارژ کامل نوت 10 پلاس با استفاده از استاندارد Super Fast Charging حدود یک ساعت زمان می‌برد.

فناوری‌ شارژ سریع Turbo Power موتورولا:

استاندارد TurboPower موتورولا به عنوان نسخه بهینه شده Quick Charge 3.0‌ در گوشی‌های هوشمند موتورولا نظیر موتو جی پاور فورس و موتو جی ۵ پلاس استفاده می‌شود.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
توربوپاور ۱۵۹ یا ۱۲ ولت۱.۲ یا ۱.۶۷ آمپر۱۵ وات
توربوپاور ۲۵۵ یا ۹ یا ۱۲ ولت۲.۱۵ یا ۲.۸۵ آمپر۲۵ وات
توربوپاور ۳۰۵ ولت۵.۷ آمپر۲۸.۵ وات

مزایای شارژ سریع Turbo Power موتورولا

  • استفاده در طیف وسیعی از گوشی‌های برند موتورولا
  • سازگاری با استاندارد Quick Charge 3.0

معایب شارژ سریع Turbo Power موتورولا

  • سرعت پایین‌تر در مقایسه با دیگر فناوری های شارژ سریع

آداپتورهای سازگار با TurboPower در سه گروه توربو پاور ۱۵، توربو پاور ۲۵ و توربو پاور ۳۰ دسته‌بندی شده‌اند و سریع‌ترین نوع موجود یعنی توربو پاور ۳۰ دارای ولتاژ ۵ ولت و جریانی تا ۵.۷ آمپر بوده و توانی ۲۸.۵ واتی را ارائه می‌دهد.

علاوه بر این موتورولا اعلام کرده با همکاری با شرکت‌های سازنده دست به تولید باتری‌های سفارشی زده و نرم‌افزار مدیریت توان این شرکت وضعیت و سلامت باتری را کنترل و شارژ ورودی را تنظیم می‌کند.

موتورولا مدعی شده توربوپاور ۳۰ می‌تواند در مدت زمان ۱۵ دقیقه، شارژ باتری را به حدی برساند تا بتوان برای مدت ۱۵ ساعت از آن استفاده کرد. همچنین موتورولا تراشه مخصوصی را برای توربوپاور طراحی کرده تا در زمان گرم شدن دستگاه، توان شارژ را کاهش دهد.

فناوری‌های شارژ سریع Warp Charge وان‌ پلاس و Vooc اوپو:

شرکت وان پلاس در تعامل با شرکت اوپو استاندارد Warp Charge برای گوشی‌های خود طراحی کرده است. این استاندارد بر پایه فناوری VOOC اوپو توسعه یافته است.

همچنین اوپو فناوری شارژ سریع Super VOOC را توسعه داده که بسیار سریع‌تر از نسل قبلی خود است ولی فقط در تعداد انگشت شماری از گوشی‌های هوشمند این شرکت مانند Oppo RX17 Pro پشتیبانی می‌شود.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
Dash Charge۵ ولت۴ آمپر۲۰ وات
Warp Charge۵ ولت6 آمپر3۰ وات
Warp Charge 30T۵ ولت6 آمپر3۰ وات
Warp Charge 65T10 ولت6.5 آمپر65 وات
Oppo Vooc۵ ولت۵ آمپر۲۵ وات
Oppo Super VOOC10 ولت5 آمپر5۰ وات

مزایای شارژ سریع وان پلاس و اوپو

  • خنک‌ نگه داشتن  بیشتر گوشی
  • یکی از سریع‌ترین استانداردهای موجود در زمینه شارژ سریع
  • همراه بودن آداپتور با گوشی‌های سازگار با این استانداردها

معایب شارژ سریع وان پلاس و اوپو

  • اختصاصی بودن این استاندارد

وان‌پلاس از آداپتور مخصوصی در فناوری شارژ سریع Warp Charge بهره می‌برد که میزان جریان را مدیریت می‌کند. این کار با بهره‌گیری از یک میکروکنترلر صورت می‌پذیرد تا بتوان میزان شارژ را کنترل و ولتاژ و جریان را تنظیم کرد. البته برای استفاده از این فناوری نیازمند یک کابل شارژ مخصوص هستید.

همانطور که گفته شد فناوری Warp Charge مختص به گوشی‌های OnePlus بوده و تهیه لوازم جانبی مانند شارژر و کابل آن به راحتی امکان‌پذیر نیست. البته وان پلاس شارژر و کابل آن را از جعبه محصولات خود حذف نکرده ولی در صورت خرابی آن کاربران به زحمت خواهند افتاد.

وان پلاس ادعا کرده که فناوری  Warp Charge می‌تواند گوشی وان پلاس 9 پرو را در مدت 31 دقیقه از صفر تا 100 درصد شارژ کند

همچنین اوپو اعلام کرده که گوشی‌های مجهز به فناوری شارژ سریع VOOC در مدت زمان 30 دقیقه تا 75 درصد شارژ می‌شوند. به طور مثال با استفاده از این فناوری می‌توان گوشی Oppo RX17 Pro را تنها در عرض 10 دقیقه تا 40 درصد شارژ کرد.

فناوری‌ شارژ سریع Super Charge هواوی:

SuperCharge استانداردی است که توسط شرکت هواوی به مرحله بهره‌برداری رسیده است. این استاندارد همراه با گوشی‌های سری Mate و P معرفی شده است. این استاندارد از ولتاژی بالاتر از حد متداول و متوسط برای دست‌یابی به تکنولوژی Fast Charge استفاده می‌کند اما مزایای دیگری هم دارد.

فناوریولتاژجریانحداکثر توان
SuperCharge۴.۵ یا ۵ ولت2 یا ۴.۵ یا ۵ آمپر22.5وات

مزایای Super Charge هواوی

  • سازگاری با USB-PD
  • استانداردهای ایمنی مناسب
  • همراه بودن آداپتورهای سازگار، با گوشی‌های هوشمند بهره‌مند از این استاندارد

معایب Super Charge هواوی

  • سرعت کم‌تر در مقایسه با برخی استانداردها

SuperCharge هواوی به طور خودکار و بسته به شرایط باتری و دمای گوشی مقدار مناسب ولتاژ و جریان را تعیین می‌کند. آداپتورهای سازگار با SuperCharge از سه حالت شارژ 5V/2A، 4.5V-5A و 5V/4.5A تا توان ۲۲.۵ وات پشتیبانی می‌کنند.

پروتکل Smart Charge هواوی نیز امکان جابه‌جایی هوشمندانه بین مدهای مختلف شارژ را بسته به اینکه از چه آداپتوری استفاده شود، فراهم می‌کند. سازگاری با استاندارد Quick Charge کوالکام به معنای آن است که دستگاه‌های سازگار با SuperCharge می‌توانند از تکنولوژی فست شارژ بهره‌مند شوند.

هواوی اطلاعاتی را در خصوص سرعت شارژ SuperCharge منتشر نکرده است. این شرکت چینی ادعا کرده که حداکثر توان SuperCharge به 135 وات رسانده ولی تاکنون محصولی متناسب با این توان تولید نشده و حداکثر توان پشتیبانی شده توسط گوشی‌های هواوی به 44 وات می‌رسد.

پروتکل Smart Charge هواوی، به‌طور خودکار میزان ظرفیت تحمل جریان کابل را شناسایی کرده و مقدار ولتاژ را برای تطابق بیشتر با استانداردهای ایمنی، تغییر می‌دهد.

علاوه بر این، SuperCharge از مولفه‌های مخصوصی برای مدیریت جریان‌های بالاتر استفاده می‌کند. از جمله این مولفه‌ها می‌توان به سیستم خنک‌کننده ۸ لایه اشاره کرد که باعث می‌شوند گوشی هوشمند تا ۵ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر بماند.

فناوری‌ شارژ سریع HyperCharge شیائومی:

شرکت شیائومی اگرچه خیلی دیرتر از سایر رقبا به این حوزه مهم در دنیای فناوری‌های مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند وارد شد ولی یکی از سریعترین نرخ‌های پیشرفت را طی کرده است. این شرکت نام تجاری HyperCharge را برای فناوری شارژ سریع رده بالای خود انتخاب کرده و برخلاف بسیاری از تولیدکنندگان، هیچ حد و مرزی برای ارائه توان شارژ بالا برای دستگاه‌های خود را در نظر نمی‌گیرد.

فناروی مورد استفادهولتاژجریان الکتریکیحداکثر توان
HyperCharge 5، 9، 11 یا 20 ولت3 یا 6 آمپر120 وات

مزایای HyperCharge شیائومی

  • سازگاری با USB-PD
  • استانداردهای ایمنی مناسب
  • همراه بودن آداپتورهای سازگار، با گوشی‌های هوشمند بهره‌مند از این استاندارد
  • توان‌های بسیار بالا

معایب HyperCharge شیائومی

فناوری هایپرشارژ شیائومی این قابلیت را دارد که با شناسایی خودکار ولتاژ شبکه برق منطقه مورد استفاده، توان خروجی را تنظیم کند. در صورتی که در کشورهای با ولتاژ شبکه 110 ولت از این شارژر استفاده شود، میزان توان الکتریکی خروجی به 96 وات کاهش می‌یابد. با این حال شارژرهای بر پایه HyperCharge شیائومی قابلیت ارائه توان خروجی متناسب با نیاز دستگاه از 15 وات تا 120 وات را دارند و در این راه پروتکل شناسایی هوشمندی برای شناسایی دستگاه دریافت کننده جریان (گوشی یا تبلت) وجود دارد.

آینده فناوری‌ شارژ سریع به کدام سمت می‌رود؟

پیشرفت‌های حاصل شده در طراحی مدارها، کنترلرهای شارژ، آداپتورها و کابل‌ها همگی می‌توانند چشم‌انداز روشنی را در خصوص پیشرفت قابلیت شارژ سریع ترسیم کنند.

فناوری به سرعت در حال پیشرفت است و به نظر می‌رسد به زودی استاندارد جهانی در زمینه شارژ سریع تدوین خواهد شد و همه تولیدکنندگان به سمت آن حرکت خواهند کرد.

به لطف این پیشرفت، گوشی‌های هوشمند به جای چند ساعت در چند دقیقه شارژ می‌شوند و این فناوری‌ در میان کاربران محبوبیت پیدا خواهد کرد. با تکامل و توسعه این فناوری ، شارژ سریع به رشد و پیشرفت خود ادامه می‌دهند به طوری که نمونه‌های اولیه دارای سرعت‌های باورنکردنی هستند.

به عنوان مثال شیائومی فناوری HyperCharge را معرفی کرده که می‌تواندیک باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی را در هشت دقیقه شارژ کند. بنابراین برای توسعه کامل و ظهور استانداردهای جدید باید صبر کرد و منتظر ماند تا محصولات منطبق با فناوری‌های جدید به تولید انبوه برسند.

جمع بندی و نتیجه گیری

فناوری شارژ سریع یکی از بهترین و جذاب‌ترین فناوری‌های مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند است که چندین سال گذشته به این حوزه وارد شده است. با استفاده از فناوری شارژ سریع استفاده از گوشی هوشمند در بازه‌های بیشتری میسر شده و دیگر خلاء عدم شارژدهی طولانی مدت گوشی‌های هوشمند کمتر نمود پیدا می‌کند.

در حال حاضر شرکت‌های فعال در حوزه تولید گوشی‌های هوشمند رقابت سنگینی در ارائه توان‌های بالاتر و تضمین امنیت در استفاده از آنها با یکدیگر دارند. رسیدن به توان‌های بالاتر از 100 وات چالشی است که برخی شرکت‌ها در آن وارد شده‌اند ولی شاید رشد توان شارژ سریع گوشی‌های هوشمند تا رسیدن به توان‌های بسیار بالایی مانند 150 یا 200 وات متوقف شود و پس از آن باید منتظر ارتقای باتری‌های مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *